Leeslounge

 

De leeslounge…

Zo nu en dan lees ik interessante informatie en schrijf ik zelf ook wel eens wat. Natuurlijk wil ik dit graag met je delen dus veel plezier in deze leeslounge.

 

  

 

 

 

 

‘Het gaat om de mate waarin medewerkers bevlogen en betrokken zijn’

  • Human Resource Management
  • november 2015

Author: Nienke Hoek

Medewerkers kunnen heel tevreden zijn, maar tegelijkertijd geen goed werk leveren. Goed werkgeverschap is dan ook wat anders dan ervoor zorgen dat medewerkers tevreden zijn. Guido Heezen, HR-trendwatcher en oprichter van Effectory, legt uit wat het begrip wel omvat.


Hernieuwde aandacht nodig voor werk-prive balans

  • Human Resource Management
  • maart 2015

Auteur: Niels Achtereekte

Werk en privé grijpen steeds nauwer in elkaar. Het is geen nieuws, maar met toename van bijvoorbeeld mantelzorg wel een onderwerp om extra onder de loep te nemen, vinden verschillende HR-experts. Zij pleiten voor meer autonomie bij medewerkers en zien laagdrempelige mogelijkheden om daartoe te komen.


 Maak de vakman verantwoordelijk

  • OC Rendement
  • June 2012
 

Willen mensen duurzaam inzetbaar blijven, dan moeten zij kunnen omgaan met de huidige snelle maatschappelijke veranderingen. Dat geldt ook voor vakmensen die operationeel werk verrichten. Met een praktische aanpak stimuleert u hen na te denken over hun eigen ontwikkeling.


Blijvend investeren in ontwikkeling

  • vakblad Opleiding&Ontwikkeling
  • December 2013

Auteurs: Gerlanda DirksenHester Stubbé

Gewoon goed zijn in je vak is tegenwoordig niet meer voldoende. Wie doet nog precies hetzelfde werk als pakweg vier jaar geleden? Ook vakmensen zullen moeten blijven werken aan hun ontwikkeling, om duurzaam inzetbaar te blijven en optimaal te presteren. Wat hebben ze daarvoor nodig?


Medezeggenschaps-Game voor ondernemingsraden: is al doende leren

  • January 1, 2014
 

U kunt leren autorijden door een theoretische uitleg, door zelf de schriftelijke instructies door te lezen, door te fantaseren hoe autorijden gaat en door het ‘gewoon’ te doen!
De belangstelling voor praktijk simulaties is de laatste jaren sterk gegroeid. Concepten als action learning, de leercyclus van Kolb, de lerende organisatie en andere inzichten gebaseerd op veranderkundige theorieën..


Darwin voor managers: Hoe je meer uit je medewerkers kunt halen door in te spelen op hun natuurlijke behoeften.

  • 2009 Haystack

Auteur: Max Wildschut

Veel managers geven leiding alsof ze de baas zijn in een ouderwetse dierentuin. De hokken zijn te klein en de dieren vervelen zich te platter. Moderne organisaties werken gesmeerd, maar de inzet van mensen valt tegen. In dit boek kun je ezen hoe dit komt en wat je eraan kunt doen. Honderdvijftig jaar na Charles Darwin en zijn evolutietheorie dringt het besef door dat je rekening moet houden met de natuurlijke behoeften van je medewerkers. Max Wildschut laat in dit boek zien hoe je meer uit mensen kunt halen. Gewoon door er rekening mee te houden dat het homo sapiens zijn, net als jij!

Scroll naar top